HKT Kinesiology

HKT – Fysisk behandling

Exempel på behandlingsområden

  • Inflammationer och pH-värdet.
  • Reumatism, värk, rygg och ledproblem.
  • Mag-tarm, IBS och andra tarmsjukdomar.
  • Huvudvärk, migrän.
  • Stress, trötthet, sömnproblem.
  • Immunförsvar och näringsbehov.
  • PMS, infertilitet, klimakteriebesvär, humörsvängningar.
  • Avgiftning: virus, parasiter, borrelia, kemikalier, svamp mm.
  • Prestationshöjning, mer energi i vardagen, förbättra idrottsutövande.
Christina Rindsjö

Bakgrund
HKT bygger på spetskompetens inom ”neuroscience” och är en mycket precis och kraftfull metod som utarbetats av Ulf Kilman på Kilmaninstitutet där vedertagen medicinsk kunskap kompletteras med ett urval av alternativmedicinska metoder. I diagnos och behandling används de senaste insikterna inom näringslära, anatomi, pH värde, syresättning och neurologi som paras ihop med alternativmedicinska metoder som kinesiologi, akupunktur, homeopati, osteopati, sacrocraniella behandlingar samt hantering av tankar och känslor. En del kunskap är uråldrig, andra delar bygger på samband som identifierats i den absolut senaste forskningen.

Hur uppstår problemen i vår kropp?
Under de mer än 30 år Ulf Kilman har arbetat med att vidareutveckla metoden har dom sett att den vanligaste grunden till hälsoproblem är att kroppen över tiden inte fått den näring och energi som behövs för att hantera det vi utsätter oss för, något som kan resultera i att din kropp går i baklås.

I vardagslivet andas vi oren luft, tränar hårt, får i oss kemikalier, virus, bakterier, parasiter, svamp eller andra störande mikrober. I kroppens naturliga tillstånd råder balans: med ett välfungerande nervsystem och en optimal näringsstatus kan immunsystemet lösa problemen som uppstår. Men om kroppen inte befinner sig i sitt naturliga balanserade tillstånd börjar vi lagra in dessa mikrober i kroppen, vilket på sikt leder till ohälsa eller för tidigt åldrande.

Vilken är hälsokoden för din kropp?
När din kropp har rätt näringsstatus, har tillräckligt med energi och via nervsystemet är medveten om vad den har för problem kan kroppen göra egna prioriteringar och därmed löser immunförsvaret sin uppgift. Kombinationen av vad som behövs för just din kropp är unik, det är din hälsokod. Denna hälsokod är också förutsättningen för precisionen i behandlingen. HKT är den behandlingsform som bevisat sig vara effektivast för att kunna se till att detta samspel fungerar.

Christina utbildade sig 2012 och har sen dess gått vidareutbildningar på Kilmaninstitutet samt arbetat under 6 år med Behandlingsteam Pernilla Carrier på Östermalm.

Pris
Nybesök 2 h – 2.400 kr
Återbesök 90 min – 1.800 kr
Stärkande 30 min – 800 kr

Resultaten talar för sig själva se referenser